Får suite, limousin og en personlig assistent

Nå er det under to uker til May-Britt og Edvard Moser setter seg på flyet for å dra til Stockholm og nobeluken. Der blir de mottatt som verdensstjerner.

Alle nobelprisvinnerne får limousin med en egen sjåfør, suite på femstjerners Grand Hôtel Stockholm og en personlig assistent til disposisjon under hele nobeluken som er fra 6. til 13. desember. Assistenten skal passe på prisvinnerne i tykt og tynt, sørge for at den stramme tidsplanen holdes og være tilstede ved alle de offisielle arrangementene. Assistenten er også livvakt, og ingen kommer i nærheten av prisvinnerne uten at assistenten er informert.

Har kjøpt flere kjoler

Kleskodene er svært formelle, og May-Britt Moser har gått til innkjøp av flere kjoler. På noen av tilstelningene skal kjolen være fotsid, mens i andre sammenhenger skal kjolen være knekort. Kleskodene blir også en stor overgang for Edvard Moser som til daglig ses i t-skjorte og joggesko. Han må stille korrekt antrukket i både mørk dress og livkjole under nobeluken.

Kjøres med politieskorte

Nobelprisutdelingen skjer onsdag 10. desember. Da stenges Stockholm bysentrum som ved statsbesøk. Prisvinnerne hentes utenfor hotellet i hver sin svarte limousin, og kjøres med politieskorte ned til Stockholm Concert Hall.

Men før den høytidelige utdelingen har ekteparet Moser allerede vært gjennom over ti tilstelninger med offisielle middager og treff. De har også holdt nobelforelesningen i medisin eller fysiologi.

Nobelprisutdelingen er nemlig langt mer enn en kveld i galla hvor det utdeles en medalje. Det er en hel uke proppfull med offisielle treff.

Svært uvanlig avslutning

Mye av tiden før avreise brukes på forberedelser til nobelforelesningen. Ekteparet Moser synes det er svært prestisjefylt å skulle holde en slik forelesning, og har planene klare for en svært uvanlig avslutning som foreløpig er hemmelig.

De er også i gang med å lage skissene til en biografi etter bestilling fra The Nobel Foundation.

Nobelforelesningen skal foregå søndag 7. desember kl. 13.00. Den kan du se live på ntnu.no og gemini.no.

Les resten av saken på Gemini.no.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.