Tar du «backup» i dag?

Bransjeorganisasjonen IKT-Norge samarbeider med flere IT-bedrifter og andre om initiativet Backupdagen.

Dagen er i dag: Aksjonen betyr at bedrifter har tilgang til teknisk personell Norge rundt for å svare på spørsmål rundt sikkerhetskopiering og sjekk av løsningen. I tillegg til nettstedet skjer det ting på Facebook og Twitter.

«World Backup Day» har eksistert noen år. Dette er den første norske varianten. Hensikten er å få så mange bedrifter som mulig til å ta en backupsjekk 31. mars, på samme måte som folk sjekker røykvarsleren i gang i året.

Initiativtaker Alexander Hagerup mener daglig leder bør stille tre spørsmål til IT-ansvarlig:

  1. Sikkerhetskopierer vi på forsvarlig måte alle de data som har verdi og er kritiske? Verifiserer vi oppsettet jevnlig?
  2. Kan vi gjenopprette våre data innen et forsvarlig tidsvindu?
  3. Når testet vi dette sist?

– Har ikke bedriften klare og tilfredsstillende svar på disse spørsmålene, er man heller ikke sikker, mener Hagerup.

Blant aktørene som står bak er: IKT-Norge, Norman, Norsk Data Senter/Dustin, The Online Backup Company, advokatfirmaet Lynx, iTet, Colemedia og Ensure. I tillegg deltar en rekke lokale dataforhandlere rundt i landet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.